x

Universeel platform voor 3D-printing

R.W.M. Rouleaux Holding BV, Venlo
Horsterweg 144, Venlo
Polymeren, 3D printen
Open Collaboratie

Research

Sourcing

Handling

Using

Projectbeschrijving

Rouleaux Holding richt zich op de ontwikkeling van masterbatches en functionele additieven voor de
kunststofindustrie. De masterbatches kunnen klant-specifiek worden geproduceerd en kunnen naast de gewenste kleur ook andere eigenschappen meegeven aan de kunststof, zoals sterkte, flexibiliteit en bescherming tegen externe invloeden zoals hitte en UV-licht. Daarnaast ontwikkelt Rouleaux Holding ook specifieke additieven voor de kunststofindustrie. Deze additieven kunnen kunststofproducenten toevoegen om extra gewenste eigenschappen mee te geven aan het materiaal. Peter Holland heeft uitgebreide kennis over additieven ten behoeve van UV-bescherming, elektrische geleiding, antistatische eigenschappen, sterkte, taaiheid, oppervlaktebehandeling en schuimen.

De expertise die benodigd is bij de ontwikkeling van masterbatches en additieven komt goed van pas in de nieuwe markt waar Rouleaux Holding zich sinds 2011 op richt: de ontwikkeling van nieuwe filamenten ten behoeve van 3D-printen. Deze filamenten worden ontwikkeld op basis van verschillende soorten kunststoffen en biopolymeren.

Experimenten hebben laten zien dat 3D-printen op basis van de biobased polymeer PLA zeer kansrijk is. Met deze productontwikkeling speelt Rouleaux Holding zowel in op de nieuwe trend van de 'Maker Economy', waarbij iedere eindgebruiker met een 3D-printer ook een designer is, als op de 'Biobased Economy', die zich richt op producten van hernieuwbare oorsprong. De populariteit van PLA filamenten zorgt ervoor dat de vraag naar filament de productiecapaciteit van Rouleaux Holding momenteel veelvuldig overstijgt.

Het doel van dit project is de ontwikkeling van een nieuwe generatie filamenten. Hiervoor zal Rouleaux zowel nieuwe recepturen als productieprocessen ontwikkelen.

Projectdata

Startdatum: 01-12-2013

Betrokken Partijen: Rouleaux Holding BV

Projectkosten: € 234.000

Subsidie: Limburg Makers

Openheid: Open Collaboratie

Bekijk de website voor meer informatie.

De partijen die betrokkken zijn bij dit project staan open voor samenwerking. Neem contact met ze op.

Ruud RouleauxAlgemeen Directeur

+31 77 466 4015/ rrouleaux@peterholland.com

Raymond BeversProjectmanager Ontwikkeling & innovatie

06 21 28 62 28/ rbevers@liof.nl